Processed with VSCO with 5 preset

#3 En fet(a) smakupplevelse,

av Annacate.

En enkel men lyxig macka med fetaostkräm och gräslök.

Jag växte upp i Dalarna och knäckebröd påminner om min barndom. För mig är knäckebröd lika mycket Dalarna som dalahästen. Knäcke fanns alltid hemma, vare sig det var till frukost eller till kvällsmackan. Det är något jag tagit med mig nu när jag själv har bildat familj. Vi älskar knäckebröd, hela familjen. Till frukost äter jag nästan alltid knäckemackor med smör, ost och gurka, med lite havssalt på toppen. 

Gör så här:
Smula ner en halv fetaost i en skål.
Tillsätt en halv matsked olivolja och två matskedar crème fraiche.
Finhacka citronmeliss och gräslök, rör runt kraftigt och smaka av med färskmald svartpeppar.
Fördela fetaostkrämen jämnt över knäckebrödet och strö över lite hackad gräslök.
 

Ingredienser

Leksands Rundrut Brungräddat
Fetaost
Crème fraiche
Olivolja
Citronmeliss
Gräslök
Svartpeppar 

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning