8_DSC_9172-3.jpg

#8 Minnesmackan

av Molly Rustas.

Gårdagens kokta potatis, lite dill och kaviar. Och kanske ett ägg. 

Detta är en delikatess som jag ätit sedan barnsben. Så fort det blev en potatis kvar efter lunchen eller middagen, så lät vi den kallna. Sedan skivade vi upp den och la den på leksandsknäcke, toppat med kaviar och dill. För en matigare variant så kan man tillsätta ett kokt skivat ägg, vilket jag gillar att göra. Ett nyttigt, proteinrikt men framför allt gott och nostalgiskt mellanmålstips från mig som jag hoppas ni gillar lika mycket som jag.

Ingredienser

1 kokt potatis
1 ägg
Kaviar
Dillknippe
Smör
Leksands Havreknäcke 


 

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning