6_14509267_10154081602138867_1877502091_n.jpg

#6 Stina-rutan

av Stina Nilsson.

En varm knäckemacka med smörstekt svamp och lök-keso. 

Min historia till det här receptet är inte alls komplicerad. För mig som tränar är det viktigt att jag får i mig en bra mängd av både kolhydrater och protein, något som den här varianten av macka är perfekt konstruerad för. Blandningen av lök-keso, surdegsbröd och getost blir magisk tycker jag! Och sen så är jag tokig i svamp! Vilket blir en perfekt kombo med den här "Stina-rutan".

Så här gör du:
Börja med att steka svampen i smör och smaksätt den med salt och peppar. Under tiden lägger du på keson på knäckebröden.
När svampen fått steka ur sin vätska läggs de på mackorna och sen toppar man med osten.
Sätt in härligheten i ugnen, 200 grader i 10 minuter, eller till dess att osten har fått en fin färg. 

Ingredienser

2 st skivor Leksands Sur-rut
1–1 1/2 dl lök-keso
ca 2 dl smörstekt svamp
Min favorit är trattkantareller, men gula kantareller eller champinjoner fungerar också bra.

Valfri ost som topping
Jag tycker att det blir godast med en smakrik och vällagrad getost. Men det är en smaksak! 

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning