Recept - Abris gravis - ctl00_cph1_prodimg

Abris gravis

Blanda salt, socker, vitpeppar, dill och cognac. Lägg köttsidorna
mot varandra och lägg allt i en plastpåse. Vänd efter ett dygn och
de är färdiga inom 2-3 dygn. Mal lite svartpeppar över.

Chirster Abris är en av Sveriges mest framgångsrika ishockeymålvakter genom tiderna. Tre SM guld med Leksands IF, två VM silver och en proffskarriär på andra sidan Atlanten är några av meriterna. Christer gravar sin lax själv och här får du hans recept. Perfekt för en Dalatapas.

Ingredienser

Rund Rut normalgräddat
1/2 kg lax
5 msk salt
5 msk socker
1 msk grovmalen vitpeppar
rikligt med färsk, hackad dill
1 msk cognac
svartpeppar malen

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning