Recept - Äppelhjärtan - ctl00_cph1_prodimg

Äppelhjärtan

Med kanel, kolasås och ricotta

Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär dem i klyftor. Hetta upp en stekpanna med smör och socker och låt sockret smälta utan att du rör i det. Tillsätt sedan äpplena. Stek äpplena mjuka och krydda med kanel på slutet. Rör samman ricotta och florsocker. Lägg ut knäckehjärtan på en plåt och bred ricotta över. Ta upp äpplena från stekpannan och fördela dessa över pizzabitarna. Häll i grädde i stekpannan med socker och smör och låt detta koka upp till en kolasås under omrörning. Ringla lite kola över pizzabitarna och toppa med hackad mandel. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Servera genast med vaniljglass och resten av kolasåsen om det blev något över.

Ingredienser

5 – 6 bitar Knäcke Hjärtan
1 svenskt syrligt äpple
1 msk smör
2 msk råsocker
2 msk grädde
1/2 tsk mald kanel
1/2 dl ricotta
1 1/2 tsk florsocker
2 msk grovhackad mandel

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning