pizza-bianco.jpg

Bianco

Med bacon, spenat och Gruyère

Värm ugnen till 225 grader. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras. Ta upp löken och lägg på en tallrik och fräs sedan spenaten i stekpannan. När den mjuknat, tillsätt vitlöken och låt fräsa ytterligare en stund. Tänk bara på att inte bränna vitlöken. Krydda med salt och peppar. Bred crème fraiche och fördela lök och spenat över pizzan. Dela baconet en gång på längden och lägg ut över pizzan. Krydda med lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med mozzarella bruten i mindre bitar och riven ost. Grädda pizzan i ca 10 minuter.

Ingredienser

1 kaka Rund Rut Normalgräddat
1 dl crème fraiche
3 skivor bacon
1 liten gul lök smör eller olja att steka i
1 nypa socker
30 g färsk bladspenat
1/2 finhackad vitlöksklyfta
60 g mozzarella
1 dl grovriven Gruyère
flingsalt och nymalen svartpeppar
Smör och olja

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning