Recept - Cheeseknäcke - ctl00_cph1_prodimg

Cheeseknäcke

med vinbärssallad

Rör ut honungen i vinägern och slå över vinbären. Låt marinera en timme. Innan servering, blanda i basilika och vit choklad. Blanda ingredienserna till philadelphiacrémen så att den blir tjock och krämig. Lägg sedan ut på Mini Rut. Toppa med vinbärssallad och citronrasp.

Invid Faluån vägg i vägg med Dalarnas museum huserar Kopparhatten café & kök. I köket står Hans Jacobsson och Helena Lindblad. Det här är deras friska variant av Dalatapas.

Ingredienser

Vinbärssallad
1 msk balsamvinäger
2 msk honung
2 dl röda vinbär
2 msk hackad basilika
1/2 dl finhackad vit choklad

Philadelphiacréme
1 dl philadelphiaost
1 dl créme fraiche
1/2 dl florsocker
citron eller vit choklad

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning