Fabodknacke_Jultapas_55_av_58.jpg

Fäbodtapas till jul


  Nubberöra

 1. Skär potatisen i tärningar och sillen i små bitar.
 2. Blanda gräddfil, majonnäs, kaviar, lök och dill och smaka av med peppar.
 3. Blanda sås, potatis och sill. Låt smakerna mogna cirka 1 timme i kylen.

 Romröra
1.Hacka charlottenlök och dill, lägg i en skål.
2.Tillsätt stenbitsrom och créme fraiche och rör om.


 

Ingredienser

Nubberöra
300 g kokt kall färskpotati
1 burk matjessill, 200 g
1 dl gräddfil
1 1/2 dl majonnäs
2 msk lättrökt kaviar
1 dl hackad purjolök
4 msk hackad rödlök
1 knippe hackad dill
nymald vitpeppar

Romröra
30 g Stenbitsrom röd 
2 msk charlottenlök hackad
2 dl creme fraiche
2 msk dill finhackad

Bild för nedladdning