pizza-svamp-flask.jpg

Svamp & fläsk

Med vitlök, äggula och ruccola

Värm ugnen till 225 grader. Strimla lök och stek den mjuk i stekpanna med smör, en nypa socker och lite salt. Den ska inte brännas utan bara karamelliseras. Strimla svampen och stek den gyllenbrun i smör. Tillsätt strimlad vitlök på slutet så att den får gå med en kort stund. Smaka av med salt och peppar. Strimla fläsket. Bred tomatsås över knäckekakan. Fördela lök, svamp och fläsk jämnt över pizzan. Krydda med salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med mozzarella bruten i mindre bitar och riven ost. Grädda pizzan i ca 10 minuter. Toppa med lätt uppvispad rå äggula som du ringlar över samt ruccola. Servera genast.

Ingredienser

1 kaka Knäcke Normalgräddat
1 dl Prostens tomatsås
75 g ostronskivling (eller annan god svamp)
smör och olivolja att steka i
1 vitlöksklyfta
1 liten gul lök
1 nypa socker och lite salt
40 g bacon, pancetta eller rimmat sidfläsk (gärna lufttorkat)
1 äggula
60 g buffelmozzarella
1 dl grovriven ost, gärna Grana Padano blandad med annan ost
Ruccola
Flingsalt och nymalen svartpeppar

Näringsvärde / 100g

Energivärde
Fett
-varav mättat fett
Kolhydrat
-varav sockerarter
Fiber
Protein
Salt

Bild för nedladdning