rundsurdeg_t.png

Knäcke

Surdeg

Degen till ett surdegsknäcke tar betydligt längre tid att jäsa, men blir ack så mycket godare. Resultatet är ett mörkt, mustigt och robust knäckebröd som vi är mycket stolta över.

rundsurdeg_w.jpgLeksands_produkt_390x245px_surdeg.jpgLeksands_exempel_390x245px_surdeg.jpg

Ingredienser

Fullkornsrågmjöl*, vetekli, vatten från egen källa, surdeg (råg,vatten) 3,8%, maltmjöl av korn, vetemjöl, salt, jäst, rapsolja.
* svensk sigillråvara

Vikt 650 g

Näringsvärde / 100g

Energivärde344kcal
Fett3,8g
-varav mättat fett0,5g
Kolhydrat58g
-varav sockerarter1,4g
Fiber21g
Protein10g
Salt1,2g

Bild för nedladdning

rundsurdeg.jpg