runda_rundrut_2x.png

Rundrut

Normalgräddat

Runt rutbröd var ett av våra första knäckebröd som bakades redan på 30-talet och återlanserades 1990. För att göra kakan rutig naggas degen med en speciell kavel. Rutorna jäser upp och bildar luftiga kuddar, som gör rutbrödet särskilt mört och frasigt.

Rutbrödet passar speciellt bra att bryta i fil och soppor. Har du inte provat det till jordgubbar med mjölk, så gör det.

Leksands_forpackning_390x245px_12x.jpgrundrut.jpg

Ingredienser

Fullkornsrågmjöl*, vatten från egen källa, jäst och salt
* svensk sigillråvara

Vikt 700 g

Näringsvärde / 100g

Energivärde350kcal
Fett2,6g
-varav mättat fett0,6g
Kolhydrat64g
-varav sockerarter4,3g
Fiber21g
Protein9g
Salt1,2g

Bild för nedladdning

0008Leksands_pkt_20141008-2.jpg