runda_rundrut_brungraddat_2x.png

Rundrut

Brungräddat

Precis som Knäcket, har Rund Rut en brungräddad variant. Martin, son till grundarna Jon Olof och Anna, tog hand om kakor som gräddats lite för länge. Detta bröd såldes i bageriboden till Leksandsborna, vilka gillade smaken på det "misslyckade" lite brunare brödet. Martin lanserade då Knäcke Brungräddat, som snabbt blev en succé. Eftersom det brungräddade brödet uppskattades av så många fick även Rund Rut en sådan efterföljare.

Brungräddat blir lite mörkare och får en rikare smak genom att gräddas lite längre. För att göra kakan rutig naggas degen med en speciell kavel. Rutorna jäser upp och bildar luftiga kuddar, som gör rutbrödet särskilt mört och frasigt.

Leksands_exempel_390x245px_rutbrun.jpgrunda_rundrut_brungraddat_2x.pngLeksands_produkt_390x245px_brungraddat.jpg

Ingredienser

Fullkornsrågmjöl*, vatten från egen källa, jäst och salt
* svensk sigillråvara

Vikt 700 g

Näringsvärde / 100g

Energivärde350kcal
Fett2,5g
-varav mättat fett0,6g
Kolhydrat64g
-varav sockerarter1,3g
Fiber21g
Protein9g
Salt1,2g

Bild för nedladdning

0010Leksands_pkt_20141008.jpg